Allicine

Wat is het?

Allicine is het resultaat van een enzymatische activiteit, na samenvoeging, van twee stoffen die in de knoflookbol voorkomen: Alliine (een derivaat van een aminozuur, en alliinase (een enzym). 

De bijzondere werking van deze stof op het menselijk organisme wordt uitputtend in de wetenschappelijke literatuur beschreven. Een excerpt kan op verzoek aan U worden gemaild.

Hier kan dat helaas niet worden weergegeven in verband met associaties met eventuele gezondheidsclaims welke door EU regelgeving verboden zijn.

Allicin Animal Care International (AACI) uit Vaassen werkt al meer dan 15 jaar aan de optimalisering en effectuering van Allicine. Hierdoor kreeg Allimax veel bekendheid. In haar kielzog werden commerciële loco preparaten op de markt gebracht welke na getest te zijn geen Allicine inhoud bleken te hebben. AACI ontwikkelde een  testmethode om de aanwezigheid en de hoeveelheid, in procenten of ppm’s, van Allicine in de betrokken preparaten vast te stellen.

Onderzoek:

AACI analyseerde door middel van “dunne-laag chromatografie” (DLC) de werkelijke inhoud van allicine producten of knoflook producten met de claim allicine content.  Uit de kwalitatieve analyse bleek, in tegenspraak met de claims van de producenten, dat geen specifiek allicine gehalte kon worden gedeclareerd. Afhankelijk van het bereidingsproces kan knoflook ondermeer allicine bevatten en/of sulfide houdende afbraakproducten. In een enkel geval kon dit worden vastgesteld. Echter de stabiliteit en de kwantiteit in ppm’s bleek na 2 weken zo gering, dat geen allicine maar sulfide houdende afbraak producten hiervan resteerden. De betiteling, afhankelijk van de extractie methode, zou consequens, knoflook(olie) met zwavelhoudende inhoud stoffen behoren te zijn. Referenties: “Wagner H, Bladt S. Plant drug analysis; a thin layer chromatography atlas. Springer Verlag, Berlijn; 1996(tweede druk): 291-303. Europese Farmacopee 6.0. Monografie: Garlic powder, allii sativi bulbi pulvis (01/2008: 1216).

Allimax bevat, als enig product in de wereld, stabiele, door laboratoria geteste Allicine, welke GMP+ is gecertificeerd. Deze certificering kan worden gevonden op de Wereld GMP+ database: www.gmpplus.org. (schrijf in het derde vakje ‘allicin’ en druk op zoeken) AACI is het enige bedrijf ter wereld met gecertificeerde en gestabiliseerde Allicine van een zeer hoog percentage. testallicine5. De pijl, in de DLC geeft de vlek aan die correspondeert met allicine in Allimax product. 1. t/m 4. en 6. t/m11. Geteste producten van andere bedrijven die geen allicine bevatten.